Jesienna pieczarka

NALEŚNIKOWE
SAKIEWKI

Składniki:
3/4 szklanki mąki
1,5 szklanki mleka
2 jajka
3 łyżki oleju
sól
cebula
30 dag pieczarek
Pół strąka czerwonej papryki
Szczypiorek do obwiązania

Wykonanie:
Mąkę rozmieszać z mlekiem, jajkami, 2 łyżkami oleju, szczyptą soli tak, by powstało
ciasto naleśnikowe. Usmażyć naleśniki.
Pieczarki pokroić na plasterki, paprykę w kostkę. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić
na oleju, Dodać pieczarki i paprykę i przesmażyć na małym ogniu około 10 minut.
Przyprawić solą i pieprzem. Powstały farsz kłaść a naleśnikach, z każdego uformować
sakiewkę i obwiązać szczypiorkiem.

Potrawę przygotowała i poleca firma: fungis.jpg

Potrawa nagrodzona na II Festiwalu Kulinarnym "Smak Pieczarki" Pieczarkalia 2011.

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.