Zupa krem z pieczarek z nutą curry i kardamonu

SKŁADNIKI:

1/2 k pieczarek
wywar z mięsa ok 2 szklanki
1 marchewka
1 pietruszka
5-7 ziarenek kardamonu
1/2 łyżeczki curry
3 łyżki śmietany
sól i pieprz do smaku
natka pietruszki do ozdobienia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Gotujemy obrane i pokrojone warzywa w wywarze mięsnym, dodajemy curry i kardamon który rozgniatamy w moździerzu, blendujemy aż zupa uzyska konsystencję kremu. Śmietanę dodajemy na 2 sposoby, albo zabielamy od razu całość, albo robimy kleksa i ozdabiamy pietruszką.
 

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.