Sałatka lodowa z pieczarkami

SKŁADNIKI:

sałata lodowa 1 główki
cebula 50g
pomidory suszone w oleju 60g
zielona cebulka 5g
świeże pieczarki 150g

Sos
oliwa z oliwek 60ml
cukier 5g
świeżo wyciśnięty sok z cytryny 5ml
sól, pieprz
musztarda 30g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Sałatę rwiemy (nie kroimy) na małe kawałki. Kroimy pomidory i cebulę, a pieczarki w paski. Do oliwy dodajemy cytrynę, cukier, sól, pieprz, musztardę i mieszamy na jednolitą konsystencję. Do sosu dodajemy pokrojone pieczarki. Sos należy przygotować minimum godzinę wcześniej, aby pieczarki przeszły smakiem. Resztę składników mieszamy wraz  z sosem. Górę posypujemy zieloną cebulką.

autor: Dawid Król, szef kuchni

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.