Pieczarki w cieście

SKŁADNIKI:

1 kg pieczarek o dużych i średnich kapeluszach
2 jajka
3/4 szklanki maki
olej rzepakowy do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Z mąki i jajek dolewając trochę wody  , robimy ciasto naleśnikowe jak na omlety (wymieszać solidnie).

Pieczarki myjemy i oddzielamy kapelusze od ogonków. Ogonki chowiemy do lodówki i wykorzystujemy np. do jajecznicy na śniadanie. Kapelusze oprószamy solą delikatnie moczymy w cieście jak schaboszczaki i smażymy na rozgrzanej patelni na złoty kolor. Wychodzą super pieczareczki, niesamowicie apetyczne i atrakcyjnie wygladające.

Można podawać do śniadania i obiadu.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.