Kotleciki pieczarkowo-jajeczne

SKŁADNIKI:

30dag pieczarek
6 jajek
2 cebule
olej do smażenia
sól, pieprz,
łyżeczka słodkiej papryki
4 łyżki bułki tartej
20 dag sera żółtego
4 łyżki wody

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

5 jaj ugotować na twardo, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać do jajek. Do tego dodać starty na grubych oczkach ser żółty, słodką paprykę, sól i pieprz do smaku. Wbić jedno surowe jajko, dodać bułkę tartą i wodę. Dobrze wymieszać, formować na nieduże kotleciki. Smażyć na oleju.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.