Pasztet z pieczarek

SKŁADNIKI:

10 dag pieczarek samych kapeluszy
1 upieczona czerwona papryka

250 g pieczarek

150 g wieprzowiny

50 g wędzonego boczku

1 cebula

3 łyżki masła

2 jajka

1/2 szkl śmietany

2 łyżki posiekanej natki pietruszki

sól,pieprz gałka,cząber,bazylia

łyżka soku z cytryny

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebule i pieczarki podsmażyć na maśle,odparować.Razem z wieprzowiną ,boczkiem,papryką, przepuścić 2-krotnie przez maszynkę.Dodać śmietanę,jajka,natkę.Wyrobić masę.Formę wyłożyć folią,rozłożyć połowę masy. Ułożyć całe pieczarki,przykryć masą.Piec ok30-40 min.Podajemy na ciepło lub zimno.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.