Nadziewana pierś kurczaka

SKŁADNIKI:

4 pojedyncze piersi

25 dag pieczarek

1 czerwona papryka

15 dag żółtego sera

1 cebula

łyżka masła

2 ząbki czosnku

szczypiorek,sól,pieprz,

1 jajko

bułka tarta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso z grubszej strony nacinamy,aby powstała kieszeń.Nacieramy solą i czosnkiem.Pieczarki i cebulę dusimy na maśle.Pod koniec dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę.Po przestudzeniu dodajemy posiekany szczypiorek,starty ser,,doprawiamy solą,pieprzem.Farszem napełniamy kieszonki i spinamy wykałaczkami.Filety panierujemy w jajku,bułce.Smażymy na oleju.Tak przygotowane mięso smakuje na ciepło jak i na zimno.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.