Kotlety z kurczaka

SKŁADNIKI:

1 kurczak
20 dag pieczarek
100 ml śmietany
1 czerstwa bułeczka
łyżka masła
natka pietruszki
2 żółtka
sól,pieprz
bułka tarta
tłuszcz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Mięso oddzielić od kości.Bułkę namoczyć w śmietanie.Pieczarki oczyścić,posiekać.Mięso pieczarki ,bułkę zemleć.Dodać żółtka,posiekaną natkę.Doprawić przyprawami.Z masy formować kotlety.Obtaczać w bułce.Usmażyć.Podaję je z warzywami.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.