Pomidorowe fusilli z cukinią i pieczarkami

SKŁADNIKI:

makron fusilli pomidorowy
młoda cukinia
liście szpinaku
rukola
małe pieczarki ok 15 dag
masło klarowane
sól
pieprz
zioła prowansalskie
pieprz
czosnek 2 ząbki
cebula czerwona

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu w lekko osolonej wodzie.
Po ugotowaniu odcedzamy i przelewamy wodą.
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane. Dajemy posiekane ząbki czosnku. Chwilę smażymy. Dodajemy piórka czerwonej cebuli. Następnie dodajemy plasterki cukinii i połówki pieczarek. Podsmażamy. Następnie dajemy liście szpinaku i dodajemy makaron. Mieszamy. Doprawiamy solą ,pieprzem ziołami prowansalskimi do smaku. Na koniec dodajemy liście rukoli. Podajemy na ciepło.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.