Wiosenna zupa z pieczarek

SKŁADNIKI:

60 dag pieczarek

1,25 litra bulionu warzywnego

1 cebula

20 dag brokułu

20 dag kalafiora

20 dag zielonej fasolki

puszka białej fasoli

5 dag mąki pszennej

olej

2-3 łyżki sera mascarpone

sól, pieprz

pietruszka zielona

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Przygotowujemy bulion (bulion warzywny mozemy przygotować na bazie marchewki, poru, pietruszki, selera, ziela angielskiego, liści laurowych i lubczyka). Pieczarki przesmażamy z cebulą na oleju i dodajemy do gotującego się bulionu. Do wywaru dodajemy: brokuł, kalafior, fasolkę oraz odsączoną fasolkę z puszki. Gotujemy ok. 30 minut, aż warzywa będą miękkie. Pod koniec gotowania zagęszczamy mąką. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Do każdej porcji dodajemy łyżkę mascarpone, posypujemy świeżą pietruszką.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.