tosty z jajem, fasolką i pieczarkami

SKŁADNIKI:

4 kromki pełnoziarnistego pieczywa tostowego
2 plastry szynki wiejskiej
2 plastry sera żółtego
2 jaja
2 krążki papryki zielonej
2 pieczarki
1/3 puszki fasolki w pomidorach
masło
szczypior
chili w proszku
pieprz
sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Paprykę i pieczarki grilluję chwilę na patelni grillowej.
Fasolkę podgrzewam.
Chleb tostowy smaruję z zewnątrz masłem. Układam szynkę i ser. Przyprawiam. I zapiekam w opiekaczu.
Do garnka wlewam wrzątek. Jaja rozbijam i przelewam na spodki. Jak woda zacznie się gotować dodaję ocet i sól. Łyżką robię wir. Wlewam ostrożnie jaja i gotuję niecałe 2 minuty.
W tym czasie nakładam fasolkę i pieczarki. Wyjmuję tosty. Dodaję paprykę.
Jajka delikatnie wyjmuję z wody łyżką cedzakową. Układam na tostach. Posypuję chili i dekoruję szczypiorem.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.