Naleśnik ryżowo- pieczarkowy w sosie farszowym

SKŁADNIKI:

Farsz:

    5 dużych pieczarek
    1 duża cebula
    mała czerwona papryka
    sos sojowo-grzybowy (kilka kropel)
    słodka papryka w proszku łyżka
    chilli szczypta
    pieprz
    oliwa z oliwek

Sos:

    1 duża cebula
    czerwona fasolka (puszka 425ml)
    krojone pomidory 390 g
    przyprawa do pizzy lub zioła prowansalskie
    sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulę i paprykę pokroić w kostkę i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Pokroić w talarki pieczarki, dodać do reszty. Smażyć do miękkości. Podlać sosem sojowo-grzybowym, aby nie było za sucho na patelni. Dodać przyprawy i smażyć 5 minut.
W międzyczasie na drugą patelnię wrzucić pokrojoną cebulę w kostkę. Gdy się zarumieni, dodać krojone pomidory i zagotować. Dodać fasolkę czerwoną (odsączoną),  zioła prowansalskie oraz sól i pieprz według uznania. Podlać wodą i gotować aż płyn lekko odparuje.
Potrawa powinna być lekko pikantna.
Naleśniki ryżowy zanurzyć w ciepłej wodzie na dwie sekundy i wyłożyć na deskę, aby zmiękły, zawinąć w nie farsz tak jak krokiety. Gotowe podsmażyć na łyżeczce oleju.
Gdy się zarumienią, wyłożyć na talerz i polać sosem.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.