Wakacyjne kanapki

SKŁADNIKI:

Kilka dużych białych pieczarek

Świeża bułka

masło

Kilka plasterków szynki

Ogórek zielony

Pomidor

Szczypiorek

Sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Bułkę kroimy w poprzek na kromki (możemy użyć także świeżego wiejskiego chleba). Każdą z kromek smarujemy masłem. Na kromkach układamy szynkę a na niej pieczarki pokrojone w plasterki. Na części kromek kładziemy po plasterku ogórka, a na pozostałych po plasterki pomidora. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Dekorujemy szczypiorkiem. Kanapki najlepiej smakują na świeżym powietrzu. 

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.