Zapiekanki domowe

SKŁADNIKI:

kajzerki 6 szt
masło do smarowania bułek
kukurydza w puszce
20dag pieczarek
12 plasterków sera gouda

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Kajzerki przedzielić na połówki, pieczarki obrać i utrzeć na tarce. Kajzerki posmarować margaryną, nałożyć pieczarki i wstawić do piekarnika nagrzanego do temp. około 150 stopni, piec przez około 6-7 minut, wyjąć z piekarnika, nałożyć na pieczarki po jednym plasterku sera żółtego i ponownie włożyć do piekarnika aby ser trochę się stopił. Po wyjęciu doprawić ketchupem i dodać na wierzch odcedzoną kukurydzę z puszki.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.