Pieczarki faszerowane mięsem

SKŁADNIKI:

15-20 większych pieczarek
1/2 kg mięsa mielonego
1 jajko
2-3 ząbki czosnku
1 cebula
bułka tarta
tłuszcz do smażenia
sól, pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki oczyszczamy, odcinamy nóżki. Nóżki i cebulę siekamy i podsmażamy na patelni, wyciskamy czosnek. Mięso mielone łączymy z podsmażoną cebulą, czosnkiem i jajkiem, dodajemy sól i pieprz. Jeśli mięso jest zbyt „wolne”, dodajemy trochę bułki tartej. Faszerujemy kapelusze pieczarek masą mięsną, od strony spodniej formujemy „nibynóżkę”. Tak przygotowane pieczarki obsmażamy, najpierw od strony kapeluszy, a kiedy uzyskają złocistą barwę, obracamy i smażymy z drugiej strony.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.