Krokiety z pieczarkami i kiszoną kapustą

SKŁADNIKI:

farsz:
0,5 kg pieczarek
0,5 kg kiszonej kapusty
2 łyżki majeranku
1 duża cebula


naleśniki:
1 l mleka
4 szklanki mąki
jajko
2 łyżki oleju
szczypta soli
szczypta cukru


 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Przygotować ciasto na naleśniki mieszając dokładnie wszystkieskładniki.Ciasto odstawić na pół godzinki.
Przygotowujemy farsz.Cebulę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy na oleju.Pieczarki również kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy do
cebuli.Kapustę dobrze odcisnąć i drobno poszatkować.Dodać od podsmażanych pieczarek i cebulki.Wszystko dusić ok 30 minut pod
przykryciem. Farsz ostudzić. Usmażyć naleśniki. Na naleśnik nakładać 1-1,5 łyżki farszu i zawinąć ( farsz rozkładamy na środku, boki składamy do środka i zwijamy w rulonik). Przygotowane krokiety maczać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej, smażyć na rumiany kolor. Krokiety podawać z czerwonym barszczykiem.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.