Gołąbki z pieczarkami i filetem z kurczaka

SKŁADNIKI:

6 liści kapusty
2 pojedyncze filety z kurczaka
30 dkg pieczarek
1 cebula
łyżeczka oliwy
sól,
pieprz,
wegeta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, pieczarki obieramy i kroimy w plasterki. Smażymy cebulę z pieczarkami na oliwie, pod koniec smażenia doprawiamy wegetą. Liście kapusty gotujemy ok 10 minut w lekko osolonym wrzątku, studzimy i ścinamy z nich grube nerwy. Filet z kurczaka kroimy wzdłóz na pół i rozbijamy, poledwiczki rozbijamy osobno będą do 2 gołąbków. Mięsko solimy i pieprzymy po obu stronach. Na każdym liściu układamy mięsko i pieczarki. Ciasno zwijamy i zabezpieczamy wykałaczką przed rozwinięciem się. Układamy w garnku, podlewamy wodą do polowy wysokosci gołąbków i dusimy tak długo aż będą miękkie - około 30 minut. Po wyciagnieciu usuwamy wykałaczki. Podajemy z sosem.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.