Papryka faszerowana pieczarkami

SKŁADNIKI:

1/2 kg pieczarek
4 duże papryki
2 cebule
1/2  szklanki bulionu
1/2 szklanki kwaśnej śmietany
2 łyżki masła lub margaryny
1 ząbek czosnku
natka pietruszki
sól, pieprz do smaku
tłuszcz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki oczyścić, drobno pokroić. Papryki przekroić wzdłuż, usunąć gniazda. Cebulę
i czosnek podsmażyć na maśle, pietruszkę posiekać. Połączyć pieczarki z cebulą,
czosnkiem i pietruszką, dusić 15 minut, dodać śmietanę, doprawić do smaku.
Przygotowanym farszem wypełnić papryki i ułożyć w żaroodpornym naczyniu lub bryt-
fannie. Zalać bulionem i zapiekać 30 minut w temperaturze ok. 200-220 °C.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.