Pieczarki duszone w winie

SKŁADNIKI:
- 20 dag pieczarek
- 3/4 szklanki czerwonego, wytrawnego wina
- sól, pieprz
- kilka listków świeżej bazylii
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Grzyby kroimy w kosteczkę i wrzucamy na patelnię, kiedy woda odparuje dodajemy wino. Dusimy pod przykryciem 5-7 minut. Zdejmujemy pokrywkę, czekamy aż wino odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Chleb smarujemy masełkiem, kładziemy pieczarki i listek bazylii. Pycha!Najlepiej smakuje na grzance lub świeżo upieczonym chlebie.
AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.