Zapiekana marchewka z pieczarkami.

SKŁADNIKI:
60 dag marchewki
20 dag pieczarek
3 łyżki masła
5 dag startego żółtego sera,
pół szklanki śmietany,
natka pietruszki,
cukier,
sól,
pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Marchewkę kroimy kostkę, zalewamy małą ilością wody, dodajemy sól, pieprz, szczyptę cukru oraz łyżkę masła. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem. Pieczarki kroimy w paseczki, smażymy na maśle i łączymy z marchewką i częścią posiekanej natki. Przekładamy do wysmarowanego tłuszczem naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą i pieprzem do smaku, posypujemy natką i startym żółtym serem, zalewamy śmietaną i zapiekamy 10-15 minut w gorącym piekarniku.
AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.