Duszone żeberka z rukolą i pieczarkami

SKŁADNIKI:

- 0,5 kg żeberek
- 20 dag pieczarek
- tymianek
- majeranek
- oregano
- czosnek
- kminek
- imbir - wszystkie z wymienionych przypraw powinny być w proszku
- sól
- pieprz
- kilka listków świeżej rukoli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Wymieszaj przyprawy, posyp nimi żeberka i odstaw na godzinę. Rozgrzej patelnię, wrzuć żeberka, smaż z obu stron. Dolej odrobinę wody, przykryj i duś mięso. W tym czasie pokrój pieczarki, posyp solą, pieprzem, następnie smaż 5 minut na osobnej patelni.  Pieczarki wrzuć do żeberek i duś jeszcze 10 minut.  Na telerz wyłóż żeberka, pieczaki oraz rukolę.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.