SKŁADNIKI:
- 1 podwójna pierś z kurczaka
-5-7 pieczarek
- 1 cebula
- majonez
- 20 dag sera żółtego
- czosnek
- sól, pieprz
- masło
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Pierś z kurczaka pokroić i rozbić tak jak na kotlety. Blaszkę do pieczenia posmarować masłem , ułożyć na niej pierś z kurczaka. Pierś przyprawić, posypać wyciśniętym cosnkiem. Następnie kroimy cebulę oraz pieczarki, które podsmażamy na patelni. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. W trakcie smażenia pieczarek ścieramy żółty ser na tarce z grubymi oczkami. Po usmażeniu pieczarek nakładamy je na kotlety. Następnie na każdy z kotletów nakładamy majonez w zależności od wielkości piersi. Po nałożeniu majonezu nałożyć grubą warstwę startego sera.
Kotlety wkładamy do piekarnika na 15-20 min. (180-200 stopni)
AUTOR PRZEPISU: Aneta