Duszona polędwiczka z pieczarkami

SKŁADNIKI:
  • * 1 szt polędwica wieprzowa,
  • * 2 ząbki czosnek,
  • * 6 szt pieczarki,
  • * oliwa
  • *1 łyżka masła
  • * przyprawa do mięsa wieprzowego
  • * 1 łyżka mąka
  • *bulion wieprzowy w kostce
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Polędwice nacieramy przyprawą do mięsa i wyciśniętym czosnkiem . Zostawiamy na ok 15 min aby miesko przeszło smakiem i skruszało. Smażymy ją w brytwance z każdej strony Na początku na oliwie potem dodajemy masło .Dodajemy pieczarki,smażymy chwilę .Podlewamy bulionem wieprzowym .Dusimy ok 15 min pod przykryciem .Można znów dolać bulionu Zaciągamy sos mąką . Polędwiczkę kroimy w plasterki i polewamy sosem .

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.