Kasza gryczana z pieczarkami i papryką marynowaną

SKŁADNIKI:
  • 1 woreczek kasza gryczana
  • 1/2 szt cebula
  • 6 szt pieczarki
  • 1 szt marchewka
  • 1 łyżeczka masło
  • 3 kawałki papryka marynowana
  • 3 szt korniszony
  • kostka warzywna
  • pieprz

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Kaszę gryczana gotujemy w woreczku .Po ugotowaniu odcedzamy . Pieczarki obieramy kroimy w plasterki . Cebule kroimy dość drobno . Marchewkę ścieramy na tarce .Paprykę kroimy w paseczki . Na patelni na masełku podsmażamy cebulkę ,następnie dodajemy starta marchewkę i pokrojone pieczarki podsmażamy .Kostkę bulionową warzywną nie całą ok 1/3 szt wkruszamy na patelni mieszamy . dodajemy kaszę .Mieszamy i razem podsmażamy .Pod koniec dodajemy pokrojoną paprykę .Podajemy z korniszonem .

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.