Faszerowana papryka

SKŁADNIKI:

2 duże papryki, 3 pomidory, 5 średnich pieczarek, 2 ząbki czosnku, mała cebula, pół ostrej papryki, kilka listków bazylii, sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki, cebulę kroimy, podsmażamy na patelni – zdejmujemy z ognia. Dodajemy posiekany czosnek, pokrojoną ostrą paprykę i listki bazylii. Z pomidorów zdejmujemy skórkę, kroimy, dorzucamy do pozostałych warzyw. Lekko solimy warzywa.

Odcinamy górę papryki, wyjmujemy nasiona. Nadziewamy paprykę farszem, przykrywamy odciętą górą papryki. Stawiamy w naczyniu żaroodpornym. Paprykę pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 -20 minut. Najlepiej smakuje z pieczonym, ciepłym pieczywem.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.