Faszerowane pieczarki z serem pleśniowym

SKŁADNIKI:

20 dag pieczarek
10 dag sera pleśniowego
1 papryka
2 łyżki sera typu parmezan
2 pomidory
2 małe cebule
siekana natka pietruszki
olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki oczyszczamy, ogonki odcinamy i kroimy w kostkę. Podobnie – paprykę, cebulę
i pomidory. Wszystko mieszamy i smażymy na oleju, dodając na końcu natkę pietruszki
i pomidory. Dodajemy teraz pokruszony ser, doprawiamy do smaku. Tak przygotowanym farszem napełniamy kapelusze pieczarek. Oprószamy parmezanem. Pieczemy na grillu, owinięte w folię aluminiową.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.