Paszteciki z pieczarkami i mięsem

SKŁADNIKI:

5 jajek
pół litra mleka
2 łyżki cukru
18 dag margaryny
50 dag mąki
1 słoik kapusty kwaszonej
sól
pieprz
kucharek
pół kg pieczarek
pół kg łopatki wieprzowej bez kości
5 dag drożdży
1 cebula

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

CIASTO: Drożdże rozrobić z małą ilością mleka. Dodać jedno jajko i 4 żółtka, dwie łyżki cukru i resztę mleka. Wymieszać z mąką, tyle mąki ile zabierze. na końcu dodać roztopioną margarynę. Zostawić w cieple do wyrośnięcia.
FARSZ: Pieczarki usmażyć, kapustę odcedzić, wymieszać z pieczarkami. Mięso ugotować, zmielić. Dodać do pieczarek. Na margarynie podsmażyć cebulkę i dać do tego farszu. Wszystko wymieszać i przyprawić. Następnie rozwałkować ciasto, nakładać farsz i zwijać paszteciki. Piec w piecu na rumiany kolor w 180 st. C.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.