Pieczarkowy pasztet

SKŁADNIKI:

60 dag pieczarek
2 jajka
1/4 szklanki bułki tartej
natka pietruszki
1/4 kostki margaryny
sól, pieprz do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Oczyszczone pieczarki zetrzeć na tarce, dodać posiekaną natkę pietruszki, bułkę tartą, jajka, sól i pieprz do smaku, dokładnie wymieszać, wyłożyć do żaroodpornego naczynia lub niewielkiej brytfanny. Obłożyć kawałeczkami masła. Zapiekać 1 godzinę w temperaturze ok. 200°C. Można podawać na gorąco lub na zimno jak klasyczny pasztet. 

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.