Grzybowe rillettes - bardzo łatwa w wykonaniu pasta do chleba wykonana z pieczarek i fasoli. Polecamy, jest pyszna!
Składniki:
- 500g pieczarek z puszki
- 200g białej fasoli z puszki
- cebula
- łyżka natki pietruszki
- 2 ząbki czosnku
- 2 łyżki oliwy
Wykonanie:
1.Siekamy cebulę, grzyby i pietruszkę.
2.Obieramy i miażdżymy czosnek.
3.Na patelni szklimy cebulę, następnie dodajemy grzyby, czosnek, pietruszkę i fasolę i smażymy, aż odparuje cała woda. Doprawiamy wedle uznania.
4.W blenderze miksujemy prawie na gładko, ale zostawiamy trochę większych kawałków.
5.Przekładamy do podłużnej formy do pasztetu. Wygładzamy powierzchnię łyżką.
6.Przed podaniem schładzamy w lodówce przez co najmniej godzinę.