SKŁADNIKI:
- 20 dag piersi z kurczaka
- 10 dag wątróbki drobiowej
- 20 dag pieczarek
- 10 dag zielonego groszku - 2 łyżki wódki
- 1/2 łyżeczki cukru
- 1 łyżeczka świeżego startego imbiru
- 1 łyżka sosu sojowego (magi)
- 5 łyżek oleju
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Mięso i wątróbki pokroić w kostkę, posolić, dodać imbir, 2 łyżki oleju i pozostawić na 15 minut.
Następnie smażyć na oleju 3 minuty. Pieczarki pokroić w plasterki, smażyć na oleju, dodać groszek, skropić sosem sojowym, dodać cukier, wódkę, smażyć 2 minuty. Wszystko połączyć, chwilę smażyć na małym ogniu. Podawać z ryżem.
AUTOR PRZEPISU: Aniela Hnatyszyn