Naleśniki z pieczarkami i szpinakiem

SKŁADNIKI:

tradycyjne ciasto na naleśniki
pieczarki świeże 500g
cebula 50g
szpinak 150g
czosnek świeży - 2 ząbki
sól, pieprz
ser żółty 40g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki wraz z cebulą kroimy w cienkie plasterki i kilka minut przesmażamy na patelni. Szpinak przesmażamy z czosnkiem, dodajemy do smaku sól i pieprz. Naleśnika smarujemy szpinakiem a na górę nakładamy pieczarki. Zawijamy naleśnika w kopertę. Wkładamy do piekarnika na 180 stopni i zapiekamy z żółtym serem 15 minut.  

autor: Dawid Król, szef kuchni

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.