Ryż z warzywami i pieczarkami

SKŁADNIKI:

2 woreczki ryżu
5 pieczarek
pół czerwonej papryki
pół żółtej papryki
pół cebuli
1 puszka kukurydzy
kilka plasterków świeżego ogórka ze skórka
sól
pieprz
curry
olej do smażenia

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ryż ugotować w osolonej wodzie. Pieczarki pokroić w plasterki, a papryki i cebulę w kostkę. Na rozgrzany olej wrzucić pieczarki i smażyć je do miękkości. Następnie dodać paprykę, cebulę, plastry ogórka i osączoną kukurydzę, podsmażyć na małym ogniu. Ryż wymieszać ze szczyptą curry, a następnie dodać go do warzyw. Wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.