Tagliatelle z kurczakiem i pieczarkami

SKŁADNIKI:
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

1.Na gotująca się osoloną wodę wrzucamy makaron i gotujemy przez 5 minut

2.Pierś z kurczaka kroimy w paseczki ,posypujemy suszoną papryką ,oregano i smażymy na gorącej patelni

3.Dodajemy pieczarki pokrojone w ćwiartki i dalej smażymy aż do momentu kiedy kurczak zacznie nabierać kolorów a pieczarki się usmażą

4.Dodajemy czarne oliwki , śmietanę i sos pomidorowy

5.Następnie  makaron i redukujemy sos
Ważne jest aby sos był bardzo gęsty i przyklejał się do makaronu i innych składników

6.Na sam koniec dodajemy świeżego szpinaku i mieszamy wszystko razem

7.Teraz wykładamy nasze danie na talerz, posypujemy parmezanem i gotowe

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.