300-400 g makaronu wstążki ze szpinakiem i pomidorami
400 g piersi z kurczaka
10 pieczarki
1,5 łyżki koncentratu pomidorowego
1-2 garście czarnych oliwek
150 ml śmietanki 30 %
1 łyżka oregano
1 łyżeczka słodkiej papryki
do smaku sól,pieprzl
olej do smażenia
Pierś kurczaka pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na oleju. Dodać oregano, słodką papryką oraz sól z pieprzem. Dodać pokrojone w plasterki pieczarki. Smażyć aż kurczak i pieczarki będą miękkie. Następnie dodać słodką śmietankę, koncentrat pomidorowy oraz pokrojone w plasterki oliwki. Chwilę jeszcze dusić i dokładnie mieszać aby składniki się połączyły. Makaron ugotować aldente i osączyć z wody, wrzucić do sosu. Wszystko dokładnie wymieszać i wykładać na talerze.