Kotlety pieczarkowo-soczewicowe

SKŁADNIKI:

1 szkl kaszy jęczmiennej

2 szkl soczewicy

1 szkl orzechów włoskich

3 cebule

40 dag pieczarek

3 łyżki sosu sojowego

3 łyżki maki ziemniaczanej

2 jajka

1/2 szkl bułki tartej

olej,sól,pierz

 

 

 

 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Soczewicę i kaszę ugotować osobno.Cebulę podsmażyć na tłuszczu,dodać posiekane pieczarki,smażyć aż się przyrumienią.Dodać ,kaszę,sos sojowy.Wziąć drewnianą łyżkę i wszystko ugniatać na patelni tak,aby uzyskać w miarę jednolitą masę,która powinna lepić się do łyżki.Masa powinna był wyraźnie słona.Lekko podsmażyć,dodać orzechy,soczewicę z grzybami.Wymieszać.Dodać bułkę,jajka,mąkę,wyrobić,Doprawić solą i pieprzem.Uformować i usmażyć kotlety.Podajemy z ryżem lub ziemniakami,oczywiście z surówką.Możemy je serwować z chlebem,keczupem i majonezem.



 

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.