Potrawka z pieczerkami

SKŁADNIKI:

2-4 porcje

20 dag pieczarek

2 saszetki ryżu

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 por

1/2 łyżeczki ostrej papryki

10 dag żółtego sera

sól.pieprz

olej
 

 

 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Oczyszczonego pora pokroić w plasterki,pieczarki rozdrobnić.Cebulę i czosnek obrać posiekać,zeszklić na oleju.Dodać pieczarki,smażyć aż zmiękną.Dodać por,doprawić solą,pieprzem,papryką.Dusić razem ok 20 min.W razie konieczności podlać wodą.Przed podaniem dodać starty ser.Podajemy z ryżem ugotowany na sypko.






















































 

 

 

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.