Placki ziemniaczane z pieczarkami

SKŁADNIKI:

1 kg ziemniaków

20 dag pieczarek

1 cebula

15 dag bekonu

2 jajka

3 łyżki śmietany

2 łyżki mąki

1/2 łyżeczki mielonego kminku
pieprz,sól,tłuszcz

 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ziemniaki zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posiekaną cebulę,pokrojony w kostkę bekon,pokrojone w plasterki pieczarki poddusić ,dodać do ziemniaków.Dodać jajka przyprawy.Smażyć placki.Zamiast bekonu możemy dodać mięso mielone.
 

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.