Ragout z pieczarkami

SKŁADNIKI:

500 g pieczarek

1 łyżka oliwy

50 g wędzonego boczku

1 cebula

1 ząbek czosnku

1/2 l czerwonego wina

1 sos pieczeniowy

1/8 l kwaśnej śmietany

2 filiżanki ryżu

4 filiżanki rosołu mięsnego z kostki

2 pomidory

1 filiżanka zielonego groszku z puszki

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki oczyścić.Boczek pokroić w kostkę stopić,dodać posiekana cebulę,podsmażyć.Dodać rozgnieciony czosnek,wino,pieczarki-dusić razem ok 5 min.Sos pieczeniowy wymieszą ze śmietana ,dodać do pieczarek,zagotować.Ryż zalać bulionem,ugotować.Do ugotowanego ryżu dodać pokrojone w kostkę pomidory,osączony groszek.Ryż wyłożyć na talerz,środek wypełnić pieczarkami.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.