Boczniaki (według uznania)
bułka tarta
jajka (zależy od ilości grzybów)
sól, pieprz,
Olej, margaryna
Grzyby boczniaki przyrządzamy tak aby miały formę placków.
Jajko wbijamy na talerz i ubijamy widelcem aby żółtko i białko miało jednolitą konsystencję.
Grzyby solimy i odrobinę pieprzymy.
Boczniaki osolone i popieprzone wkładamy do talerza, na którym wysypana jest bułka tarta. Delikatnie obtaczamy w bułce, potem maczamy w jajku i znów wkładamy do bułki. Tak naszykowane boczniaki wkładamy na rozgrzaną patelnię, na której znajduje się roztopiony olej pomieszany z margaryną. Smażymy tak jak schabowe.
Tak przyrządzone boczniaki możemy zjeść z chlebem.
(Boczniaki można smażyć także na samym oleju- według uznania)
Smacznego!