Pieczarki nadziewane mięsem mielonym z indyka

SKŁADNIKI:

10 średniej wielkości pieczarek
0,5 kg mięsa mielonego z indyka
2 jajka
cebula
łyżka masła
sól
pieprz
2 zmiażdżone ząbki czosnku
rozmaryn świeży
bułka tarta

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki oczyścić, umyć, odciąć ogonki, które należy drobno pokroić. Cebulę zeszklić na maśle, dodać pokrojone ogonki pieczarek. Mięso mielone dobrze wyrobić z jajkami, dodać wszystkie przyprawy do smaku i zeszkloną cebulę. Nadziewać pieczarki i obtaczać w bułce tartej, układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec ok 40 min. w temp 180 stopni.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.