Koreczki z marynowanych pieczarek

SKŁADNIKI:

słoiczek marynowanych pieczarek w zalewie

słoiczek marynowanych cebulek

20 dag szynki w kawałku

20 dag sera gorgonzola

20 dag sera feta

kilka kaparów

klika czerwonych winogron

kilka orzechów włoskich

wykałaczki

Dip:

2 łyżki stołowe keczupu

2 łyżki stołowe majonezu

1 łyżeczka ostrej papryczki w proszku

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Podstawę koreczków przygotowujemy z szynki lub sera (pamiętajmy, aby podstawa miała kształt sześcianu, o ściankach ok. 1,5 x 1,5 cm). W podstawę wbijamy wykałaczkę, następnie nadziewamy po jednej pieczarce na każdy z koreczków. Górne partie koreczków tworzymy z naszych ulubionych składników - możemy nabić marynowane cebulki, winogrona, kapary a nawet orzechy włośkie. Te ostatnie doskonale komponują się z gorgonzolą. Koreczki układamy na paterze.

Składniki dipu dokładnie mieszamy ze sobą, przed podaniem dip należy schłodzić.   

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.