Kurczak z mascarpone i pieczarkami

SKŁADNIKI:

Filet z piersi kurczaka 50dag
25dag serka mascarpone
30dag pieczarek
1 cebula
2 pomidory
2 łyżki oliwy
Kilka listków mięty
Sól, pieprz, słodka papryka
30dag makarony szerokie wstążki

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki kroimy w plastry, piersi kurczaka, pomidory i cebulę w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy cebulę z pieczarkami, dokładamy piersi a na końcu pomidory. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i słodką papryką. Dodać serek mascarpone i dusić ok. 10 min. Podawać z makaronem ugotowanym wg przepisu na opakowaniu, posypać miętą.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.