Tortellini z sosem pieczarkowym

SKŁADNIKI:

- 500 g tortellini
- 60 g masła
-185 g pieczarek pokrojonych na plasterki
- drobno otarta skórka z cytryny
- 1 ząbek czosnku (rozgnieciony)
- 300 ml śmietany kremówki
- szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
- 3 łyżki startego parmezanu
- sól, pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Ugotuj pierożki (al dente) w dużym garnku osolonej wody. W rondlu rozpuść masło, dodaj pokrojone pieczarki - obsmażaj przez 3 minuty na średnim ogniu. Do pieczarek dodaj skórkę z cytryny, czosnek , gałkę muszkatołową, śmietanę i pieprz. Gotuj sos stale mieszając przez 2 minuty. Dodaj parmezan, pozostaw na małym ogniu przez 3 minuty. Sos należy mieszać, żeby się nie przypalił. Dopraw do smaku solą.
Wyłóż na talerz pierożki i polej sosem.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.