SKŁADNIKI:
- 500 g tortellini
- 60 g masła
-185 g pieczarek pokrojonych na plasterki
- drobno otarta skórka z cytryny
- 1 ząbek czosnku (rozgnieciony)
- 300 ml śmietany kremówki
- szczypta świeżo startej gałki muszkatołowej
- 3 łyżki startego parmezanu
- sól, pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Ugotuj pierożki (al dente) w dużym garnku osolonej wody. W rondlu rozpuść masło, dodaj pokrojone pieczarki - obsmażaj przez 3 minuty na średnim ogniu. Do pieczarek dodaj skórkę z cytryny, czosnek , gałkę muszkatołową, śmietanę i pieprz. Gotuj sos stale mieszając przez 2 minuty. Dodaj parmezan, pozostaw na małym ogniu przez 3 minuty. Sos należy mieszać, żeby się nie przypalił. Dopraw do smaku solą.
Wyłóż na talerz pierożki i polej sosem.
AUTOR PRZEPISU: Maria