szaszłyki pieczarkowe

SKŁADNIKI:

300 g pieczarek
1 cebula czerwona
2 łyżki oliwy
pieprz
sól
tymianek
rozmaryn

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pieczarki myjemy i oczyszczamy. Kroimy w połówki lub ćwiartki. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki. Dzielimy warstwami.
Olej łączymy z przyprawami. Pokrywamy marynatą pieczarki i cebulę. Odkładamy na 15-20 minut. W tym czasie rozgrzewamy grill elektryczny lub patelnię grillową.
Zamarynowane pieczarki i cebulę nadziewamy na patyczki szaszłykowe. Grillujemy do zarumienienia z obu stron.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.