Parówki zapiekane z pieczarkami

SKŁADNIKI:

4 pomidory
2 papryki czerwone
1/2 kg pieczarek
tłuszcz do smażenia
trochę cebuli pokrojonej na drobno
sól i przyprawa w płynie do smaku

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Pomidory i paprykę kroimy w kostkę i wrzucamy na tłuszcz rozgrzany na
patelni, dodajemy pokrojone w cienkie plasterki parówki i dusimy pod
przykryciem na średnim ogniu około 10 minut. Następnie dodajemy do tego
obrane i pokrojone pieczarki, bazylię i duśmy jeszcze około 15 minut. Na
koniec dodajemy do smaku pieprz, sól, przyprawę w płynie.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.