Rogalki z ciasta francuskiego z pieczarkami

SKŁADNIKI:
  • ciasto francuskie - najlepiej z Frosta
  • 1 kg pieczarek
  • 1 cebula
  • 0,5 kg kapusty kiszonej (opcjonalnie)
  • przyprawy: pieprz, sól, papryka słodka, vegeta
  • 1 jajko
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebule pokroić i podsmażyć, pieczarki zetrzeć na grubych oczkach i podsmażyć razem z cebulą. Dodać kapustę kiszoną (wcześniej wygotowaną). Przyprawić do smaku. Po usmażeniu poczekać aż farsz wystygnie.

Ciasto z Frosty (prostokąty) przekroić na pół, żeby wyszły nam kwadraty. Na środek wyłożyć farsz, ciasto zgiąć na pół. Brzegi poprzyciskać widelcem.

Wyłożyć na wysmarowaną masłem blaszkę. Posmarować z wierzchu rozbełtanym jajkiem. Piec w piekarniku w 200ºC przez 15 - 20 minut.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.