Śledź w warzywach po węgiersku

SKŁADNIKI:

pół cebuli
20 dag pieczarek
pół pomidora
1/3 słoiczka marynowanej papryki
3 płaty śledziowe
kucharek wg uznania
pieprz wg uznania

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Cebulkę pokroić drobno i wyłożyć na rozgrzany tłuszcz na patelni. Następnie dodać pokrojone i wcześniej podsmażone pieczarki. Później wrzucić pokrojonego w kostkę pomidora i marynowaną paprykę. Całość dokładnie podsmażyć i przyprawić kucharkiem i pieprzem. Płaty śledziowe pociąć na 3-4 kawałki. Dać do do miseczki i wymieszać delikatnie farszem. Posypać poszatkowanym szczypiorkiem.

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.