Składniki:
Pieczarki brązowe około 750 gram
Garść rukoli
Pół opakowania sera greckiego typu feta
Garść słonecznika łuskanego uprażonego wcześniej na suchej patelni
2 łyżki masła
1 Duża czubata łyżka miodu
1 łyżka masła do smażenia pieczarek
1 Duża łyżka octu balsamicznego
Papryczka chili płaska łyżeczka
Sól pieprz
Przygotowanie:
pieczarki podsmażyć na patelni aż się z rumienią (wodę która puszcza podlewamy w trakcie smażenia)
Na osobnej patelni rozpuszczam łyżkę miodu masła, łyżkę miodu skrapiamy delikatnie olejem oraz dodajemy ocet balsamiczny...
Mocno mieszamy na wysokim ogniu aż się spieni...dodajemy wcześniej podsmażone pieczarki i otulamy je sosem-glazurą.
Już nie smażymy... Doprawiamy papryczką suszoną lub świeżą oraz solą i odrobina pieprzu.
Pieczarki wykładamy do miski wcześniej wyłożonej Rukolą.. Podsypujemy je z wierzchu feta (rozgniecona w dłoniach) oraz prażonym slonecznikiem
Składniki:
Pieczarki brązowe około 750 gram
Garść rukoli
Pół opakowania sera greckiego typu feta
Garść słonecznika łuskanego uprażonego wcześniej na suchej patelni
2 łyżki masła
1 Duża czubata łyżka miodu
1 łyżka masła do smażenia pieczarek
1 Duża łyżka octu balsamicznego
Papryczka chili płaska łyżeczka
Sól pieprz
Przygotowanie:
pieczarki podsmażyć na patelni aż się z rumienią (wodę która puszcza podlewamy w trakcie smażenia)
Na osobnej patelni rozpuszczam łyżkę miodu masła, łyżkę miodu skrapiamy delikatnie olejem oraz dodajemy ocet balsamiczny...
Mocno mieszamy na wysokim ogniu aż się spieni...dodajemy wcześniej podsmażone pieczarki i otulamy je sosem-glazurą.
Już nie smażymy... Doprawiamy papryczką suszoną lub świeżą oraz solą i odrobina pieprzu.
Pieczarki wykładamy do miski wcześniej wyłożonej Rukolą.. Podsypujemy je z wierzchu feta (rozgniecona w dłoniach) oraz prażonym slonecznikiem