Smakowite pieczarki

SKŁADNIKI:

Składniki

- 400 g małych pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200 ml wody w tym 50 ml do zagęszczenia sosu
- 1 łyżeczka mąki
- 1,5 łyżeczki tymianku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 1 płaska łyżeczka cukru
- 1 łyżka octu winnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól

Przygotowanie

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Wrzucamy na patelnię odrobinę tłuszczu i podsmażamy.
Dodać należy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
Dodajemy umyte całe pieczarki. Chwileczkę podsmazamy to wszystko.
Gdy pieczarki się zarumienią wlewamy 200 ml wody i wtedy dodaje się tymianek, słodką paprykę, cukier, sól oraz pieprz. Całość dobrze mieszamy oraz dusimy kilka minut to wszystko. Potem dodaje się ocet winny, sos sojowy oraz 50 ml wody wymieszaną wodę z łyżką mąki. Wszystko mieszamy do zgęstnienia sosu i dopiero wtedy danie jest gotowe 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:

Składniki

- 400 g małych pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200 ml wody w tym 50 ml do zagęszczenia sosu
- 1 łyżeczka mąki
- 1,5 łyżeczki tymianku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 1 płaska łyżeczka cukru
- 1 łyżka octu winnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól

Przygotowanie

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Wrzucamy na patelnię odrobinę tłuszczu i podsmażamy.
Dodać należy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
Dodajemy umyte całe pieczarki. Chwileczkę podsmazamy to wszystko.
Gdy pieczarki się zarumienią wlewamy 200 ml wody i wtedy dodaje się tymianek, słodką paprykę, cukier, sól oraz pieprz. Całość dobrze mieszamy oraz dusimy kilka minut to wszystko. Potem dodaje się ocet winny, sos sojowy oraz 50 ml wody wymieszaną wodę z łyżką mąki. Wszystko mieszamy do zgęstnienia sosu i dopiero wtedy danie jest gotowe

AUTOR PRZEPISU:

Czas gotowania
Poziom trudności
Koszt wykonania
Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce lub konfiguracji usługi.