Składniki
- 400 g małych pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200 ml wody w tym 50 ml do zagęszczenia sosu
- 1 łyżeczka mąki
- 1,5 łyżeczki tymianku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 1 płaska łyżeczka cukru
- 1 łyżka octu winnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól
Przygotowanie
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Wrzucamy na patelnię odrobinę tłuszczu i podsmażamy.
Dodać należy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
Dodajemy umyte całe pieczarki. Chwileczkę podsmazamy to wszystko.
Gdy pieczarki się zarumienią wlewamy 200 ml wody i wtedy dodaje się tymianek, słodką paprykę, cukier, sól oraz pieprz. Całość dobrze mieszamy oraz dusimy kilka minut to wszystko. Potem dodaje się ocet winny, sos sojowy oraz 50 ml wody wymieszaną wodę z łyżką mąki. Wszystko mieszamy do zgęstnienia sosu i dopiero wtedy danie jest gotowe
Składniki
- 400 g małych pieczarek
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- 200 ml wody w tym 50 ml do zagęszczenia sosu
- 1 łyżeczka mąki
- 1,5 łyżeczki tymianku
- 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku
- 1 płaska łyżeczka cukru
- 1 łyżka octu winnego
- 2 łyżki sosu sojowego
- sól
Przygotowanie
Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.
Wrzucamy na patelnię odrobinę tłuszczu i podsmażamy.
Dodać należy 2 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę.
Dodajemy umyte całe pieczarki. Chwileczkę podsmazamy to wszystko.
Gdy pieczarki się zarumienią wlewamy 200 ml wody i wtedy dodaje się tymianek, słodką paprykę, cukier, sól oraz pieprz. Całość dobrze mieszamy oraz dusimy kilka minut to wszystko. Potem dodaje się ocet winny, sos sojowy oraz 50 ml wody wymieszaną wodę z łyżką mąki. Wszystko mieszamy do zgęstnienia sosu i dopiero wtedy danie jest gotowe