Składniki
• 500 g niedużych pieczarek
• 2 łyżki śmietany
• 3 łyżki ciemnego sosu sojowego
• 1 łyżka majonezu
• 2-3 ząbki czosnku lub czosnek granulowany
• pieprz i sól
• ewentualnie natka pietruszki lub koperek
Przepis:
Pieczarki umyć, osuszyć, oddzielić kapelusze.
W misce wymieszać wszystkie składniki. Do powstałej marynaty wrzucić grzyby, wymieszać. Pieczarki zostawić na 2 godziny. Grzyby podsmażać na grillu przez około 6 minut lub do zrumienienia.
Składniki
• 500 g niedużych pieczarek
• 2 łyżki śmietany
• 3 łyżki ciemnego sosu sojowego
• 1 łyżka majonezu
• 2-3 ząbki czosnku lub czosnek granulowany
• pieprz i sól
• ewentualnie natka pietruszki lub koperek
Przygotowanie:
Pieczarki umyć, osuszyć, oddzielić kapelusze.
W misce wymieszać wszystkie składniki. Do powstałej marynaty wrzucić grzyby, wymieszać. Pieczarki zostawić na 2 godziny. Grzyby podsmażać na grillu przez około 6 minut lub do zrumienienia.